Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از اولین اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به ناکارآمدی سامانه‌های آموزش الکترونیک، رئیس دانشگاه آزاد قول رفع این مشکلات را داد. اکنون با گذشت چهار ترم به بررسی وضعیت این سامانه‌ها و مصاحبه با محمد مهدی طهرانچی، رئیس این دانشگاه پرداختیم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برگزاری کلاس‌های درسی به صورت الکترونیک علاوه بر تلفن همراه، اینترنت و لپ‌تاپ یا کامپیوتر نیاز‌مند زیرساخت‌های آموزشی مجازی نیز است؛ به همین منظور بسیاری از کشور‌ها مانند آلمان، ژاپن و فرانسه که دانشجویان آن تقریبا دسترسی صد درصدی به وسایل آموزش الکترونیک دارند در دوران کرونا به دلیل فقدان زیرساخت‌های آموزش مجازی در دانشگاه‌ها آمادگی برگزاری کلاس‌های درسی را نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته در این میان کشور‌هایی معدودی نیز وجود داشتند که از همان ابتدا در زمینه آمادگی سیستم آموزشی و هم دسترسی دانشجویان به ابزار یادگیری دیجیتال شرایط خوبی را داشتند، کشور‌های منطقه اسکاندیناوی و دول کوچک اروپایی، کشور‌های پیشرفته شرق آسیا و برخی کشور‌های نفت‌خیز عربی را می‌توان از این دسته به شمار آورد.

 

اما در کشور ایران شرایط عمومی برای آموزش مجازی تمامی دانشجویان از نظر دسترسی به وسایل آموزش الکترونیک و زیرساخت‌های آموزشی فراهم نبود و همین امر سبب شد تا جامعه دانشگاهی با شیوع ویروس منحوس کرونا و اجبار برای ورود به آموزش الکترونیک دچار غافلگیری شود؛ اما مدتی نگذشت که دانشگاه‌ها یکی پس از دیگری به فراهم‌سازی زیرساخت‌های آموزش مجازی، ایجاد سامانه برگزاری کلاس‌های درسی مجازی و خدمات الکترونیک آموزشی و در نهایت از سرگیری آموزش‌ها به صورت الکترونیک پرداختند. 


دانشگاه آزاد اسلامی نیز از جمله دانشگاه‌هایی بود که برای تحقق آموزش مجازی باکیفیت، گام برداشت به همین منظور ۲۶ مرداد سال ۹۹ از سامانه آموزشی خود با نام آموزشیار در جهت مدیریت یکپارچه امور آموزشی دانشجویان و ارائه خدماتی همچون انتخاب واحد، حذف اضافه الکترونیکی، ارزشیابی اساتید، انتشار کارنامه ترمی دانشجویان و همچنین سامانه دان برای برگزاری کلاس‌های درسی رونمایی کرد.

 

بیشتر بخوانید

دانشجویان دانشگاه آزاد همچنان گرفتار مشکلات سامانه‌های آموزش الکترونیک / از آموزشیار گرفته تا دان و وادانا!

 

نصب آی گپ تنها راه ورود به سامانه آموزشیار!


پس از گذشت چند هفته از راه‌اندازی این سامانه، دانشجویان از error‌های مدام و از دسترس خارج شدن آن گلیه کردند از طرفی برای ورود به آن لازم بود که دانشجویان در ابتدا وارد‌ برنامه «ای گپ» شوند که این خود معظل بزرگ‌تری محسوب می‌شد، زیرا برنامه «ای گپ» در بسیاری از تلفن‌های همراه نصب نمی‌شود و دانشجویان برای ورود به سامانه آموزشیار مجبور هستند به تلفن همراه دیگری دسترسی یابند.

 

 

 

از مشکلات دانشجویان برای شرکت در کلاس‌های درسی تا عذرخواهی طهرانچی

دانشجویان همچنین برای ورود به سامانه‌های برگزاری کلاس‌های درسی نیز با مشکلات بسیاری روبه‌رو بودند از جمله قطعی و خروج از سامانه و عدم دسترسی برای بازگشت به کلاس درس، ضرورت بارگزاری تمام فایل‌ها به صورت پی دی اف و مشکلات صوت و تصویر در زمان شرکت در کلاس درس، موجب شد تا دانشجویان از طریق فضای مجازی و هشتک‌گذاری به اعتراض بپردازند و خواستار اصلاح سامانه‌های دانشگاه آزاد شوند.

 

مشکلات این سامانه فقط از نگاه دانشجویان نیست؛ بلکه سندی موجود است که نشان می‌دهد این سامانه آموزشی بیش از ۵۳ مورد ایراد فنی دارد ایراداتی که از این سامانه آموزشی استخراج شده از مشکلات شهریه تا انتخاب واحد است که نمونه‌هایی از آن را می‌توانید در گزارش «آموزشیار بدون تایید فنی بیش از یک میلیون دانشجو را سردرگم کرده! / سامانه آموزشی با ۵۳ ایراد فنی» بخوانید.

 

ادامه نابسامانی در سامانه آموزشیار موجب شد تا محمد مهدی طهرانچی در پیامی ضمن عذرخواهی از دانشجویان نوید رفع تمام مشکلات را طی روز‌های آینده دهد. اکنون پس از گذشت چهار ترم ناقابل و ورود به سال تحصیلی جدید دانشجویان دانشگاه آزاد همچنان از نابسامانی سامانه‌های آموزشی دانشگاه آزاد سخن می‌گویند و خواستار رفع مشکلات آن‌ها هستند.به همین منظور خبرگزاری دانشجو به گفتگو با محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و با اشاره به مشکلات دانشجویان جویای نظر رئیس این دانشگاه در خصوص این نابسامانی‌ها شد.

 

طهرانچی: در برگزاری کلاس‌های درسی نمره قبولی به خود می‌دهیم!

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این خصوص اظهار کرد: ما کاملا از مشکلات دانشجویان با خبر هستیم. در سال جاری سامانه‌ها از جمله واتساپ، فیسبوک و ... هفت ساعت با اختلال روبه رو شدند. بنابراین این مشکلات وجود دارد.

 

وی ادامه داد: سامانه مشکل نیست و مشکلات فنی آن فقط به سامانه مربوط نمی‌شود. دانشجویان تنها ظاهر قضیه را می‌بینند. در حقیقت برخی از این مشکلات به داده‌ها مربوط می‌شود؛ زیرا داده‌ها به درستی پایه‌گذاری نشده‌اند و این مسئله به تولید فنی داده‌ها مربوط می‌شود.

 

 

رئیس دانشگاه آزاد تصریح کرد: ما از یک سیستم کاملا گسسته به سمت یک سیستم کاملا یکپارچه می‌رویم که توانایی  در کشور به وجود می‌آورد و منافع بسیاری زیادی نیز دارد. ما نیز روز به روز تغییرات را پیگیری می‌کنیم و این مسئله را دانشجویان نیز حس می‌کنند که امروز از هفته گذشته سامانه‌ها بهبود بیشتری یافته‌اند.


طهرانچی در خصوص سامانه وادانا نیز اظهار کرد: وادانا موفق‌ترین سیستم آموزشی بوده است که حدود ۵۰۰ هزار کلاس را به صورت یکپارچه پوشش داده است. سامانه دان نیز حدود ۳۰۰ هزار کلاس را پوشش داده است. در مجموع ما در دانشگاه آزاد حدود ۶ میلیون نفر کلاس را تجربه کرده‌ایم و با این زیر ساختی که در کشور وجود دارد به خود در برگزاری کلاس‌های درسی نمره قبولی می‌دهیم.

 

کلام آخر

از آنجایی که سامانه آموزشیار به منظور خدمات رسانی به دانشجویان در زمان انتخاب واحد حذف و اضافه، ثبت‌نام و ... راه‌اندازی شده است با حضوری شدن کلاس‌ها نیز دانشجویان همچنان به این سامانه نیازمند خواهند بود به همین دلیل ضروری است مسئولین دانشگاه آزاد با توجه نزدیک شدن زمان ثبت‌نام دانشجویان ارشد، امتحانات میان ترم و بارگزاری نمرات دانشجویان کارشناسی، انجام مراحل فارغ‌التحصیلی تعداد زیادی از دانشجویان هرچه سریع‌تر به دنبال رفع مشکلات این سامانه باشند و شرایط را فراهم سازند تا دانشجویان بدون ورود به برنامه‌ای گپ بتوانند از این سامانه استفاده کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه آزاد سامانه آموزشیار محمدمهدی طهرانچی برگزاری کلاس های درسی رئیس دانشگاه آزاد زیرساخت های آموزش سامانه آموزشیار آموزش الکترونیک سامانه آموزشی برای ورود آموزش مجازی سامانه ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۷۰۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمیدی‌فر: در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فاطمه حمیدی‌فر رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی در جمع مدیران گروه رشته‌های علوم تربیتی، تکنولوژی آموزشی، آموزش مجازی کشور که در دانشگاه آزاد اصفهان برگزار شد، دانشگاه مطلوب در نسل چهارم را دانشگاه جامعه‌محور و تمدن‌ساز توصیف کرد.

وی عنوان کرد: جامعه دانشگاه آزاد اسلامی سراسر از نظراتی است که اتفاقات ویژه‌ای را رقم خواهد زد و این نشست‌ها به نظارت و بازبینی شرایط محیطی و ارائه نظرات موثر کمک خواهد کرد.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: امام راحل توجه بسیاری به بحث تربیت و آموزش همراه با تربیت در جامعه داشتند و افرادی در مقام معلمی و استادی باید باشند که در کنار آموزش، مسائل اعتقادی و ارزشی را به نسل جوان ما انتقال دهند.

حمیدی‌فر ادامه داد: ما در جامعه‌ای که دچار شرایط بین نسلی و سیاسی و اطلاعاتی است، قرار داریم و با خانواده‌هایی نوین و مدرن مواجه هستیم که نسبت به گذشته تغییرات بنیادین داشته زیرا جایگاه پدر و مادر به مهد کودک‌ها داده شده است و در این مقطع باید نهادهای آموزشی رویکرد قوی‌تر و محکم‌تری داشته باشند.

وی بیان کرد: نظام‌های ما در دانشگاه آزاد از قبیل نظام‌های علمی، فرهنگی و فناوری است که همه حول نظام تربیتی بوده و متصدی جریانات قوه عاقله است و اگر ما هدف‌های دانشگاه را دنبال کنیم، باید بتوانیم جریانی در حوزه علم بسازیم و انتظار می‌رود که این نظام به جامعه کارآمد و دانا منتج شود.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی ابراز کرد: در نظام فرهنگی ما نیز با توجه به جریانات ارزشی و اعتقادی، جامعه فرهیخته را تربیت کنیم و در نظام فناوری دانایی، متربیان دانشجو و دانش‌آموز را به توانایی آنها در جامعه تبدیل کنیم.

حمیدی‌فر تبیین کرد: راهبردهای اصلی دانشگاه برای تربیت شهروند متخصص، متعهد و خلاق، ایجاد نوآوری‌ها در راستای نیازهای جامعه است و تربیتی را ایجاد کند که دانشجوی فارغ‌التحصیل ما موثر در جامعه باشد و دانشگاه سرآمدی باشد که از انسان‌سازی به جامعه‌پردازی برسد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاهی که می‌خواهد محیط تعلیم و تربیت باشد، باید بسترهای این مسئله را بسازد و فرهنگ این جریان را ایجاد کند و از این طریق، پیاده سازی کند و این نیازمند همراهی متولیان امر تربیت از جمله شما مدیران گروه است.

 رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما در گذشته با دانشگاه آموزش‌محور همراه بودیم، اما در نسل دوم دانشگاه‌ها، واحد‌ها وارد دانشگاه آموزشی و پژوهشی شدند و در نسل سوم، شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شد و دانشگاه در ارتباط با صنعت جریان‌ساز شد که عرضه دانش مهم بود اما در نسل چهارم دانشگاه ها، به دنبال دانشگاه جامعه محور هستیم تا از این جامعه‌پروری به یک جریان تمدن‌ساز و تربیت افراد متعهد و اخلاق مدار و ارزشی برسیم.

حمیدی‌فر عنوان کرد: دانشکده‌های تعلیم و تربیت باید در حوزه‌های آموزش، پژوهش و تربیت در چارچوب‌های اسلامی باشد تا جریانات دانشی و عملیاتی را در زیست بوم ایرانی و اسلامی برده و به همه ذی‌نفعان جهت دهد برای اینکه جریان‌ساز باورهای‌مان باشد.

وی تشریح کرد: ما امروز با چهار چالش در جریان تعلیم و تربیت مواجه هستیم؛ نخست آنکه فقر نگاه جامعه به نظام تعلیم و تربیتی است، چرا که تاکنون تاکید ویژه‌ای بر این مبنا نبوده است و هنوز در رشته‌های تربیتی شاهد کرسی نظریه‌پردازی نیستیم.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: چالش دیگر، ضعف نظام منسجم بومی و اسلامی به مسائل تربیتی و آموزشی است و جنس دروس نظام‌های آموزشی ما در کشور، متناسب با تعلیم و تربیت نیست و سیاست واحدی در این زمینه برای اقدام وجود ندارد.

حمیدی‌فر تشریح کرد: چالش بعدی، نیاز مبرم به ظرفیت‌های کاربردی در تربیت حرفه‌های مرتبط با حوزه تعلیم و تربیت است و گاهی دانش آموختگان ما تنها به صورت نظری با این حوزه آشنا هستند و فضای آموزش و تربیت را تجربه نکرده اند؛ چالش چهارم هم فقدان مدل‌سازی و شاخص‌سازی برای ارزیابی فعالیت‌های آموزشی و تربیتی است و جریانات آموزشی و پژوهشی هر کدام روال خود را پیش می‌برد و شاخصی برای ارزیابی در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: رسالت ما این است که زمینه‌های لازم برای ارتقای دانش، تولید علم و نظریه‌پردازی در حوزه تعلیم و تربیت را فراهم کرده، سپس الگوی مناسب برای تربیت، توانمندسازی و ارتقای شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای منابع انسانی مورد نیاز را طراحی و اشاعه دهیم.

 رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رسالت دیگر ما، توسعه زمینه پژوهندگی و تقویت روحیه پژوهشی و گسترش دانش، بینش و مهارت‌های منابع انسانی در مدارس و دیگر محیط‌های آموزشی و سپس پایش و رصد مستمر تحولات علمی و فرآیندها در نظام تربیتی و آموزش و پرورش است.

حمیدی‌فر یادآور شد: آخرین رسالت ما، فراهم کردن زمینه‌های لازم برای تولید، گسترش و توسعه فناوری‌ها، نوآوری‌ها و خدمات آموزشی و تربیتی مبتنی بر آموزه‌ها و تعالیم قرآن کریم و اهل بیت(علیهم‌السلام) است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • حمیدی‌فر: در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • نمره قبولی اکسپو ۲۰۲۴؛ نمایشی از قدرت، اقتدار و امنیت ایران
  • برگزاری جشنواره ملی تدریس خلاق در دانشگاه کردستان
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به تربیت مبتنی بر روایت تاریخ توجه می‌کند
  • برگزاری جشنواره خوشنویسی «کاتبان وحی» ویژه دانش‌آموزان مقطع ابتدایی
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • فرافکنی دانشگاه‌ها درباره نقش خود در تعلیم و تربیت اجتماعی/ اثرگذاری اساتید و تشکل‌ها محدود است
  • برپایی کلاس درس دانشجویان دانشگاه آزاد در باغ موزه دفاع مقدس